Yeni Nesil Malzemeler Isıtıldığında Küçülüyor

Isıtıldığında Küçülen Yeni Nesil Malzemeler Keşfedildi

ABD’de bulunan Chicago Üniversitesi Moleküler Mühendislik Fakültesi ve San Diego California Üniversitesi’nden bilim insanları, termodinamiğin sıradışı yasalarına meydan okuyan yeni bir madde sınıfı ortaya koydular. Bu yeni keşfedilen metastabil maddeler, ısıtıldığında hacimce küçülürken yüksek basınç altında genişliyorlar.

Chicago Üniversitesi’nden Prof. Dr. Shirley Meng, “Normalde malzemeler ısıtıldığında genişler. Ancak bizim geliştirdiğimiz yapı, ısıtıldığında küçülüyor” dedi ve bu malzemelerin redoks kimyasıyla kontrol edilebileceğini belirtti. Bu durumun enerji teknolojileri alanında yeni olanaklar sunabileceğini vurguladı.

Araştırma ekibinden Dr. Minghao Zhang ise bu yeni malzeme sınıfının sıfır termal genleşme özelliğine sahip olabileceğini belirterek, “Farklı bina malzemelerinin ısıya bağlı hacim değişimleri problemlere yol açabilir. Ancak bu malzemeler sayesinde bu tür sorunları çözebiliriz” şeklinde konuştu.

Bilim insanları, yeni maddeyi daha detaylı inceleyerek enerji depolama sistemlerinden uzay teknolojilerine kadar birçok alanda kullanmayı hedefliyor. Bu yeni keşfin, endüstriyel uygulamalarda çığır açabileceği düşünülüyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Teknoloji

Related Posts

Yeterince dinlenemiyorsanız bu 3 yöntem sizi kısa sürede toparlayabilir

Günümüzün yoğun temposunda birçok kişi, yeterince uyusa bile kendini dinlenmiş hissetmiyor. Sürekli yorgunluk, düşük enerji ve odaklanma problemleri hayat kalitesini ciddi şekilde etkileyebiliyor. Uzmanlara göre, doğru yöntemlerle vücudu ve zihni kısa sürede toparlamak mümkün.

Emekli veterinerlerin maaş mağduriyeti: ‘Üvey evlat muamelesi gördük’

Emekli veterinerler mağduriyetlerini Ankara Ulus’tan dile getirdi.

Haftada 1 kez yerseniz kalbiniz bayram eder! Haftada 1 yeter, kolesterolü silip süpürüyor

Balığın, yüksek kaliteli protein, iyot ve çeşitli vitamin ve mineraller dahil olmak üzere birçok önemli besin maddesi bakımından zengin olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Zülal Yalçın, haftada en az bir porsiyon balık yemenin önemine dikkat çekti.

Yeni zayıflatıcı ilaçlara dikkat! Bilinçsiz kullanımı tedaviye dirençli obeziteye yol açabiliyor!

Obezitenin günümüz ve geleceğin sağlık gündeminin ilk sıralarında yer alan bir durum olacağına dikkat çeken Diyabet Araştırma ve Uygulama Merkezi (DİYAM) Koordinatörü Prof. Dr. M. Temel Yılmaz, obezitenin önlenmesi kadar tedavisine de önem verilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Açık büfede yenmemesi gereken yiyecekler açıklandı

Açık büfe yemeklerin cazibesi, sağlığımızı tehdit eden riskleri de beraberinde getirebilir. Uzmanlar, özellikle otellerde ve restoranlarda sunulan açık büfe yiyeceklerin hijyenine dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarıyor.

12 Mayıs’a kadar onarım çalışmaları yapılacak: Kara yollarında son durum!

Kara yollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir