Uzman: Organik olmayan her sebze ve meyve kanseri tetikliyor

Bursa’da Düzenlenen ‘Kendi Hikayeni Kansersiz Yaz’ Söyleşisi Büyük İlgi Gördü

Bursa’da gerçekleştirilen ‘Kendi Hikayeni Kansersiz Yaz’ adlı söyleşi, büyük ilgi topladı. Özellikle kadınların yoğun ilgi gösterdiği Kanser Haftası etkinliğinde, sağlıklı beslenmeden sosyolojik çevreye, spordan sağlık kontrollerine kadar birçok konu ele alındı. Söyleşiye Medicana Bursa Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. İbrahim Yıldırım, Bursa Kanserle Savaş Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nermin Özkurt, kanseri yenen Sevgi Uyumaztürk katıldı ve deneyimlerini salondaki vatandaşlarla paylaştı.

Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. İbrahim Yıldırım, her hastanın, her bireyin hasta olduktan önce ve sonra beslenme şekillerinin farklı olduğunu belirterek, organik ve tarımsal ilaçlardan uzak bir beslenme tarzını önerdi. Şifalı bitkilerin antitümör etkisi bulunduğunu vurgulayan Yıldırım, sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekti.

Kanseri yenme sürecini anlatan Sevgi Uyumaztürk ise, hastalıkla karşı karşıya kaldığı anı ve süreci doğru yönetmenin önemini vurguladı. Uyumaztürk, herkesin kendine özgü bir savaş stratejisi izlemesi gerektiğini belirterek, kişisel bakım ve destek tedavilerini de unutmamak gerektiğini ifade etti.

‘Kanser Sosyolojik Bir Hastalıktır’

Bursa Kanserle Savaş Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nermin Özkurt ise kanserin bireysel değil, sosyolojik bir hastalık olduğunu belirtti. Kanserin toplumu, aileyi etkileyen önemli bir sorun olduğunu ifade eden Özkurt, erken teşhisin hayati önem taşıdığını vurgulayarak, düzenli sağlık kontrol ve taramalarının yaşam kurtarıcı olduğunu dile getirdi.

Related Posts

Diyetisyen Bahadır: Çilek, vişne ve kiraz gibi kırmızı meyveler kalp sağlığını destekliyor

Diyetisyen Bahadır: Çilek, vişne ve kiraz gibi kırmızı meyveler kalp sağlığını destekliyor

Baba adayları dikkat: Bunlar kısırlığın başlıca sebepleri!

Baba adayları dikkat: Bunlar kısırlığın başlıca sebepleri!

Kardiyoloji uzmanı uyardı: Gece çarpıntısını hafife almayın

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Adnan Köşüş, gece uykudan uyandıran kalp çarpıntılarının hafife alınmaması gerektiğini belirterek, bu durumun ritim bozuklukları, kalp hastalıkları, tiroit sorunları ve stres gibi ciddi sağlık problemlerinin belirtisi olabileceğini söyledi.

Uzmanlar uyardı: Kene kesinlikle elle çıkartılmamalı

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nden Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Hüsrev Diktaş, yaz aylarında artan kene temaslarının ciddi enfeksiyonlara yol açabileceğini belirterek, kene ısırıklarında en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini bildirdi.

‘Menopoz sonrası kanamalarda her 10 vakadan biri kanser işareti olabilir’

Kadınlarda menopoz sonrası dönemde görülen kanamalar hakkında önemli uyarılarda bulunan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Ülkü Mete Ural, postmenapozal kanamanın çoğu zaman masum nedenlere bağlı olabileceğini ancak yüzde 10-15 vakada rahim kanseri gibi ciddi bir hastalığın habercisi olabileceğini ifade etti.

20’lik dişlerini bankada saklayan var! Tamir çipi devrede: ‘Türkiye de adım attı’

20’lik dişler artık sadece cerrahi atık değil. İçerdikleri kök hücrelerle sinir, kemik, kornea ve damar dokularının yenilenmesinde rol oynayabiliyorlar. Yani bu da pek çok hastalığın tedavisinde umut vadettiği anlamına geliyor. Öyle ki yirmilik dişler artık çöpe atılmıyor, özel bankalarda saklanıyor. “Türkiye’de de adımlar atıldı” diyen Doç. Dr. Münir Demirel anlattı.