Endüstriyel Yemek Sektöründe Artan Gıda Fiyatları ve Enerji Maliyetleri Zorluk Yaratıyor
Endüstriyel yemek sektörü, kuraklığa bağlı olarak artan gıda fiyatları ve enerji maliyetleri sebebiyle zor zamanlar yaşıyor. BUYSAD Başkanı Şakir Özen, sektördeki zorlukları “İki fincan kahve fiyatına dört kap yemek sunmaya çalışıyoruz” şeklinde dile getirdi.
Ülke genelinde manşet enflasyonunda bir düşüş olsa da BUYSAD Başkanı Abidin Şakir Özen, gıda enflasyonundaki artışın sektörü olumsuz yönde etkilediğini belirtti. Başkan Özen, kuraklığa bağlı olarak artan fiyatlar ve yüksek enerji maliyetlerinin sektörü zorladığını ifade etti.
Abidin Şakir Özen, endüstriyel yemek sektöründe yaşanan gıda fiyatlarındaki artışın kritik bir süreç olduğunu vurguladı. Başkan Özen, resmi verilere göre gıda fiyatlarındaki yıllık artışın %30’un üzerine çıktığını ve bu durumun maliyetleri artırdığını belirtti.
Başkan Özen, maliyetleri artıran diğer unsurlara da dikkat çekti. Taşımalı yemek hizmetlerinde akaryakıt fiyatlarındaki artışın ve enerji maliyetlerindeki yükselişin sektörü olumsuz etkilediğini söyledi.
Abidin Şakir Özen, maliyetler ile fiyat dengesine dikkat çekerek, “Gıda fiyatlarının ve enerji maliyetlerinin artmasıyla birlikte rekabet ve maliyet yönetimi her geçen gün zorlaşıyor” dedi. Başkan Özen, sektörün sıkı bir maliyet disipliniyle çalışmak zorunda olduğunu belirterek, önemliye dikkat çekti. – BURSA