Bardağın içinde jele dönüyor! Suda şişen mucize: Magnezyumu roketliyor

Chia Tohumunun Sağlığınıza Faydaları

Chia tohumu, son dönemin sağlıklı yaşam trendleri arasında öne çıkıyor. Güney Amerika kökenli bu süper besin, uzun süre tokluk hissi sağlayarak bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Aynı zamanda magnezyum depolarına da faydalarıyla biliniyor.

Chia Tohumunun Besleyici Özellikleri

28 gram chia tohumu, günlük magnezyum ihtiyacının yaklaşık %15’ini, kalsiyum ihtiyacının %18’ini ve lif ihtiyacının %25’ini karşılıyor. Aynı zamanda omega-3 yağ asitleri açısından balıktan bile daha zengin bir kaynak olabilir. Bu özellikleri sayesinde chia tohumu, sağlıklı beslenme düzenine kolayca entegre edilebiliyor.

Chia Tohumunun Yararları

Chia tohumunun en dikkat çekici özelliği, suyla temas ettiğinde jel kıvamına gelmesidir. Bu jel kıvamı sayesinde sindirim sisteminde yavaşça hareket ederek kan şekeri dengesini sağlar ve bağırsak hareketlerini düzenleyerek sindirim sorunlarını hafifletir. Aynı zamanda magnezyum eksikliğini doğal yoldan gidererek enerji üretiminden kas ve sinir fonksiyonlarına kadar birçok süreçte rol oynar.

Chia Tohumu Nasıl Tüketilmeli?

Chia tohumunu tüketmenin en etkili yolu, suda bekletilerek içmektir. 1 bardak içme suyuna 1 yemek kaşığı chia tohumu ekledikten sonra en az 15-20 dakika bekletmek gerekmektedir. Daha yoğun bir jel kıvamı için, tohumları gece boyunca buzdolabında bekletebilir ve sabah aç karnına tüketebilirsiniz. Bu yöntem, tohumların besin değerini maksimum düzeyde kullanmanızı sağlar.

Related Posts

Her üç yetişkinden bu sorunu yaşıyor! Çağın sessiz çığlığı: “Uykusuzluk”

Son yılların yükselen trendi “iyi yaş alma” veya “sağlıklı yaşlanma” konuları denilince akla sağlıklı beslenme ve egzersiz gelse de kaliteli uyku tam da bu ikilinin ortasında yer alıyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Meliha Aydın, yeterli ve kaliteli uyku hakkında ‘sağlıklı yaşam için vazgeçilmez unsurların başında gelir’ yorumunu yapıyor.

Covid aşısızlarda pıhtı riski, 3 kat daha fazla

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, ani kalp krizi vakalarının, Covid-19 aşıları ve kalp-damar sağlığı üzerindeki etkisini değerlendirdi. Aşılara yönelik spekülasyonların bilimsel verilere dayanmadığını belirten Özlü, “Aşı olanların pıhtı ile ilgili hastalıklarının oranı, aşı olmayanlara kıyasla belirgin şekilde az olduğu ve aşı olmayanlarda ise 3 kat fazla pıhtılı hastalık ortaya çıkmış. Aşıların, pıhtı ile ilişkili kalp-damar, beyin-damar ve toplardamar sistem hastalıklarından koruduğu belirlenmiş” dedi.

Kelimeleri unutturan ve yanlış söylettiren beyin hastalığı 3 tipte görülüyor

Günlük konuşmalarınızda sık sık kelime arıyor, tanıdık nesnelerin adlarını hatırlamakta zorlanıyor musunuz? Ya da bir kelimeyi yanlış söyleyip durumu fark ettiğinizde geçiştiriyor musunuz? Uzmanlara göre bu durum sadece yorgunluk ya da yaşlanmanın doğal bir parçası olmayabilir. Primer Progresif Afazi (PPA) adı verilen, sinsice ilerleyen bir beyin hastalığı, dili hedef alarak ilk belirtilerini fark ettirmeden göstermeye başlıyor.

Araştırmaya göre ABD’de 50 yaş altı kişilerde görülen kanser vakaları arttı

Araştırmaya göre ABD’de 50 yaş altı kişilerde görülen kanser vakaları arttı

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük risk taşıyabilir

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.

Hareketsizlik vücuda nasıl hasar veriyor? Alzheimer ve demans kapıda

Modern yaşamın getirdiği uzun süreli masa başı çalışma, teknoloji bağımlılığı ve azalan fiziksel aktivite, insanları giderek daha da hareketsizleştiriyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Meral Bayramoğlu, hareketsizliğin vücudumuzda yol açtığı hasarları anlattı.