Trump kendi bacağına sıktı! Aldığı karar ABD’yi krize soktu

Trump’ın Vergi Kararı Ticaret Savaşını Alevlendirdi

ABD Başkanı Trump’ın Çin’e karşı aldığı vergi kararı, ticaret savaşını daha da alevlendirdi. Çin’den yapılan ithalata yüzde 145 oranında vergi uygulama kararı sonrası, Pekin yönetimi de ABD mallarına yüzde 125 gümrük vergisi koymaya başladı.

ABD basınına yansıyan haberlere göre, Trump’ın ticaret savaşındaki bu kararı beklenmedik şekilde kendi ülkesine zarar verdi. Trump, kararını ABD şirketlerini ve üreticilerini korumak için aldığını savunsa da bu durum ülkede yeni bir krize yol açtı.

Kaliforniya’nın en işlek liman merkezlerinden biri olan Los Angeles Limanı’nda şirketlerin zor günler geçirdiği ve işten çıkarmaların başladığı bildiriliyor. Çin’den gelen gemilerin planlarının iptal edildiği ve şirketlerin yüzde 145’lik vergiyi ödemekte zorlandığı belirtiliyor.

Los Angeles Limanı yöneticisi Gene Seroka, konteyner teslimatlarında geçen yıla göre yüzde 35’lik bir düşüş beklediklerini açıkladı.

ABD iş dünyası, krizde kimsenin güvende olmadığını vurgularken devlet teşviklerinin ve kâr amacı gütmeyen kuruluşların desteğinin tükenmekte olduğunu belirtiyor. Ülkenin tamamını etkilemesi beklenen kriz, endişe yaratıyor.

Hangi Sektörler Krizden En Çok Etkilenecek?

ABD’deki krizin özellikle lityum pillere dayanan enerji depolama ve elektrikli araç üreticilerini olumsuz etkilemesi bekleniyor. Çünkü lityum pillerin üretimi genellikle Çin’de gerçekleşiyor.

Los Angeles County Ekonomik Kalkınma Şirketi CEO’su Stephen Cheung, Trump’ın değişken ticaret politikalarının yarattığı belirsizliğin Beyaz Saray’daki bilgi eksikliği ile daha da arttığını belirtti.

Beyaz Saray yetkililerine göre, ekonomi danışmanları ve Hazine Bakanlığı krizi yakından takip ediyor. Ancak Trump’ın çözüm arayışına yönelik bir adım atması beklenmiyor.

İş dünyası, krizin derinleşerek işten çıkarmaların artmasından ve üretimdeki düşüşten endişe duyuyor.

Related Posts

Hindistan ve Pakistan’ın yüzde kaçı Müslüman?

Hindistan ile Pakistan arasındaki savaş sonrası Hindistan ve Pakistan halkının Müslüman olup olmadığı, dini inançlarının ne olduğu gündeme geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 2024 Yılı Yenilenebilir Enerji Yatırımları Toplu Açılış Töreni’ne katıldı. Erdoğan, “Enerji arz güvenliğinin sağlanması hemen her devlet için bir beka meselesi haline dönüşmüştür” açıklamasında bulundu.

Hamas: İsrail kutsal mekanlara karşı açık saldırganlığını sürdürmek için Arap ve İslam halklarının suskunluğundan faydalandı

Hamas, İsrailli fanatik Yahudilerin ve Tel Aviv hükümetindeki aşırı sağcı yetkililerin, işgal altındaki Doğu Kudüs’te yer alan Mescid-i Aksa’ya yönelik artan baskınlarına karşı, Müslümanların bu kutsal mabedi korumak ve kurtarmak için hareket geçmekle sorumlu olduğunu vurguladı.

Kum fırtınası can aldı! 11 ölü

Irak ve İran’ın bazı bölgelerinde etkili olan şiddetli kum fırtınası can aldı.

Hindistan’dan tehlikeli tahrik: Pakistan’a füze saldırısı

Cammu Keşmir’de 26 kişinin öldüğü silahlı saldırının ardından başlayan Hindistan-Pakistan gerilimi çatışmaya evrildi. Hindistan dün gece Pakistan ve Pakistan kontrolündeki Azad Keşmir’de 9 bölgeyi füzelerle vurdu. Pakistan ise karşılık verileceğini duyurdu. Saldırılarda en az 3 kişi öldü, 12 kişi yaralandı.

Pakistan Ordusu’ndan ilk açıklama: Hindistan sivilleri vurdu

Hindistan, Pakistan’da 8 farklı noktaya eş zamanlı füze saldırısı düzenledi. Saldırılarda ilk belirlemelere göre en az 3 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi ise yaralandı. Pakistan Ordu Sözcüsü Ahmed Şerif Chaudhry, Hindistan’ın “Terör noktalarını hedef aldık, Pakistan’a ait hiçbir tesisi vurmadık” söylemlerini yalanlayarak, “Vurdukları her hedef sivil yapıydı” açıklamasında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir