10 dolarlık tuzak: App Store’da yeni sahte oyun fiyaskosu

App Store’da Yayınlanan Sahte “Blue Prince” Oyunu Kullanıcıları Mağdur Etti

Apple’ın uygulama mağazası App Store, son zamanlarda tekrar sahte bir oyunun yayınlanmasına izin verdi. Bu sefer, sahte bir oyun olan “Blue Prince” kullanıcıları dolandırmaya çalıştı.

App Store’daki kısa süreliğine yer alan bu sahte sürüm, birçok kullanıcıdan 10 dolarlık ücret almaya çalıştı. Şans eseri, sahte uygulama kısa bir süre sonra mağazadan kaldırıldı.

Gerçek oyunun geliştiricisi Dogubomb ve yayıncısı Raw Fury, Pazartesi günü yaptıkları ortak açıklamada, iOS platformundaki sahte “Blue Prince” sürümleri hakkında bilgi aldıklarını duyurdu. Oyunun asıl versiyonunun yalnızca Steam, Xbox ve PlayStation platformlarında bulunduğu belirtildi ve iOS için henüz resmi bir sürüm olmadığı açıklandı.

App Store’daki Sahte Oyun Nasıl Tanıtıldı?

App Store’da sahte “Blue Prince” uygulaması, basitçe “Blue Prince” kelimesini aratarak bulunabiliyordu. İlk sırada çıkan uygulama, oyunun resmi logosuna benzeyen bir simgeye, gerçek oyun içeriklerine benzeyen ekran görüntülerine ve Steam’deki açıklamaya benzer bir tanıtım metnine sahipti.

Ancak uygulamanın detaylarına bakıldığında, geliştirici olarak “Samet Altinay” adıyla bir kişi listelenmişti. Bu isim, Dogubomb ya da Raw Fury ile hiçbir bağlantısı olmayan bir isimdi. Telif hakkı bilgilerinde de geliştirici adı yanlış ve eksik olarak “DogBomb” şeklinde yazılmıştı.


Oynanış: Gerçeğe Yakın Ancak Sorunlu

Uygulama, orijinal oyun ile genel hatlarıyla benzerdi, ancak mobil kullanım için bazı eklemeler yapılmıştı. Fakat oyunu deneyenler, karakterin bir hata ile karşılaşması sonucunda oyunun oynanamaz hale geldiğini fark etti.


Apple, konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmazken, sahte “Blue Prince” sürümü App Store’dan kaldırılmadan önce “Eğlence” kategorisinde 8. sıraya kadar yükselmişti. Yalnızca bir kullanıcı yorumu bulunan uygulamada, bu yorumda da aynı sorundan bahsediliyordu.

Eğer sahte oyunu satın aldıysanız, Apple üzerinden para iadesi talebinde bulunabilirsiniz. Apple’ın resmi web sitesinde bu konuda destek alabileceğiniz bir sayfa bulunmaktadır.

Resmi iOS Sürümü Talep Ediliyor

Oyunun geliştiricileri ve yayıncıları, şu anda “Blue Prince” oyununun sadece mevcut platformlarda oynanabildiğini belirterek, gelecekte farklı platformlar için bir sürüm çıkartılırsa resmi duyuru yapacaklarını açıkladılar. Kullanıcılardan, sahte uygulamalara karşı dikkatli olmaları ve indirmemeleri istendi.

Apple, daha önce de “Wordle” ve “Palworld” gibi popüler oyunların sahte versiyonlarının App Store’a sızmasına izin vermişti. Bu durum, App Store inceleme sürecinin güvenilirliğini tekrar sorgulamaya açtı.

Related Posts

OnePlus 13s geliyor: OnePlus 13T’nin küresel modeli olabilir

OnePlus 13s, kompakt akıllı telefon modeli olarak serinin en son üyesi olacak. OnePlus 13s, Google Pixel 9a ve Apple iPhone 16e ile rekabet edecek. Peki, telefonun özellikleri hakkında neler biliyoruz? OnePlus 13s onaylanan özellikleri …

Google, tartışmalı arama özelliğini şimdi de YouTube’a getiriyor

Google Arama’nın çok tartışılan özelliklerinden biri olan AI Overviews (AI Genel Bakışı), tüm bu tartışmaların gölgesinde YouTube’a taşınıyor. Peki bu durum, YouTube deneyimini nasıl değiştirebilir?

Honor 400 serisi için geri sayım: Avrupa fiyatı ortaya çıktı!

Honor, ürün yelpazesini genişletmek için çalışmalarına devam ediyor. Çinli marka bu kapsamda Honor 400 serisini vitrine çıkaracak. Akıllı telefonlarla ilgili bugüne dek ortaya çıkan raporların ortak noktası teknik özellikleriyle ve fiyatlarıyla …

5.500 mAh pil ve 6 GB RAM: vivo Y37c tanıtıldı!

vivo, ürün yelpazesini genişletmek için çalışmalarına devam ediyor. Çinli marka bu kapsamda teknik özellikleriyle dikkatleri çeken Y37c modelini vitrine çıkardı. Peki, markanın yeni modeli tam olarak neler sunuyor? İşte ayrıntılar! vivo Y37c …

Windows’un tartışmalı güncellemesi geldi: Ekranı sürekli kaydedecek

Microsoft’un uzun süredir beklenen ve tartışmalara neden olan yeni özelliği Windows Recall, sonunda kullanıcılarla buluştu. Bilgisayarda yapılan her işlemi ekran görüntüsü şeklinde kaydeden bu özellik, şimdilik sadece Copilot+ bilgisayarlarda kullanılabiliyor. Güvenlik ve gizlilik endişeleri nedeniyle Microsoft, Recall’u kullanıcı onayına bağlı hale getirerek önemli bir değişikliğe gitti.

Android kullanım istatistikleri yayınlandı: Android 15 hayal kırıklığı yarattı

Google, uzun bir aranın ardından Android sürümlerinin kullanım oranlarını paylaştı. En son güncelleme 11 ay önce yayınlandığı için Android 15’in kullanım oranlarına ilişkin bilgilere ilk kez erişme fırsatına kavuşuyoruz. Android 15, ilk olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir